Kristof Smeets


Dr. Kristof Smeets studeerde af als orthopedische chirurg aan de KULeuven, met extra bekwaamheid in knie- en sportletsels. Hij volgde nadien nog een extra opleiding bij wereldbefaamde kniechirurgen in het North Sydney Orthopaedic & Sports Medicine Centre (Sydney - Australië), de Mayo Clinic (Rochester – Verenigde Staten) en de Steadman Clinic (Vail - Verenigde Staten). Vervolgens verfijnde hij zijn kennis en kunde bij Professor Bellemans in het ZOL Genk, waar hij gedurende meerdere jaren fulltime aan zijn zijde stond.

Tijdens deze periode volgde hij ook meerdere cursussen in musculoskeletale echografie. Momenteel maakt dr. Smeets deel uit van de dienst orthopedie AZ Vesalius te Tongeren.

Dr. Smeets deed innovatief onderzoek naar de ligamentaire stabiliteit van de knie en legde hierover met succes een doctoraat af. Deze jaren van intens onderzoek werden bekroond met de titel van doctor in de (bio)medische wetenschappen aan de Universiteit Hasselt en KU Leuven.

Dr. Smeets gaat mee als begeleidend arts tijdens stages van het Belgisch Olympisch and Interfederaal Comité (BOIC). Ook was hij als teamarts verbonden bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) waar hij verschillende buitenlandse stages en wedstrijden begeleidde. Hij is gewezen bestuurslid van de BOTRA (Belgian Orthopaedics & Traumatology Residents Association).